تشخیص افسردگی با EEG
2021-07-07رابطهی مستقیم افسردگی و ADHD
2021-07-14تأثیر نوروفیدبک به عنوان یک روش درمانی برای کودکان طیف اوتیسم
اوتیسم یک اختلال رفتاری است که در جنبه های متغیر رشد عصبی مانند تعامل اجتماعی، مهارت های ارتباطی و رفتار کلیشه ای مرتبط با فعالیت ها شناخته می شود. این اختلال همبودی شدید با اختلال ADHD که خود از اختلالات عصبی رشدی می باشد، دارد. در تحقیقات جدید عصب شناختی در طیف اوتیسم را عدم تعادل بین سیستم های تحریک کننده و مهار کننده مغزی میدانند.نوروفیدبک به عنوان یک درمان مناسب برای شناسایی و بازسازی انعطاف پذیری عصبی سلولهای مغزی برای تغییر دادن تکانه های اضافی مدارهای عصبی و بنابراین تولید مجدد عملکرد کوتاه مدت در شبکه های عصبی در مغز انسان بکار می رود.
از انجایی که درمان نوروفیدبک برای کودکان ADHD موثر بوده است در مطالعه حاضر تاثیر درمان نوروفیدبک را بر کودکان اوتیستیک مورد بررسی قرار داده است.۴۲ کودک با تشخیص اختلال اوتیسم و با ضریب هوشی ۷۰ به بالا برای درمان مورد مطالعه قرار گرفتند. کودکان هر هفته سه بار به مدت ۴۰ جلسه درمان نوروفیدبک را دریافت کرد. در قبل و بعد از درمان از پرسشنامه CBCL استفاده شد.مطابق با پیش بینی مطالعه ،نوروفیدبک با مهار فعالیت امواج تتا و تشدید فعالیت بتا در جلسات مختلف موفق شد نسبت بالای تتا / بتا در کودکان اوتیسم را کاهش دهد.
نتیجه
به دنبال درمان ، مشخص شد که عملکردهای شناختی کودکان در مقایسه با ارزیابی قبل از درمان در طیف وسیعی از وظایف مختلف از جمله دامنه توجه و فکر ، بهبودی نسبی را نشان می دهد. همچنین پیشرفت های کمکی در حوزه های اجتماعی و روابط با دیگران نیز مشاهده شد. بنابراین، این یافته ها شواهدی را تأیید می کند که نوروفیدبک میتواند به عنوان یک روش درمانی ارزشمند برای کودکان مبتلا به اوتیسم در نظر گرفته شود.
مطالب مرتبط: درمان کودکان اوتیسم با نوروفیدبک ، درمان اوتیسم با rTMS ، درمان اوتیسم با توانبخشی شناختی