توانبخشی شناختی اوتیسم
درمان اوتیسم با توانبخشی شناختی
2020-03-04
کرونا و مغز
کرونا ویروس و مغز
2020-03-25

تأثیر نوروفیدبک بر روی ذهن در کمتر از یک ساعت

تأثیر نوروفیدبک در کمتر از یک ساعت بر روی مهارتهای ذهنی شما

به دنبال راهی برای بهبود مهارت های ذهنی خود در کمتر از یک ساعت هستید؟ محققان برزیلی گروه IDOR در پژوهشی که در مجله NeuroImage منتشر کرده‌اند، نوروفیدبک رای برای این کار پیشنهاد میدهند. نوروفیدبک روشی است که با بازخورد فوری امواج مغزی، سعی در اصلاح عملکرد مغز دارد. در نوروفیدبک، هنگامی که عملکرد مغز به وضعیت مناسب رسید، تقویت مثبت را دریافت میکند. مطالعات نشان داده است که این فرایند باعث تقویت عملکرد ناحیه مرتبط می‌شود.

در این ‌پژوهش، از دو گروه شرکت کننده شامل افراد نرمال درخواست می‌شود تا به مدت ۳۵ دقیقه فرایند تصور حرکت (Motor Imagery)، را انجام دهند. متعاقبا یک گروه پس خوراند واقعی و گروه دیگر فیدبک placebo دریافت می‌کنند. تیم تحقیق قبل و بعد از هر جلسه، شبکه‌های عصبی شرکت کنندگان را بررسی کردند.این کار به تیم تحقیق اجازه می‌دهد تا تأثیر نوروفیدبک بر سیم کشی و ارتباطات مغز را بررسی کند. تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که شرکت کنندگانی که فیدبک واقعی دریافت کرده‌اند، فعالیت ناحیه Corpus Callosum افزایش یافته است. این در حالی است که تغییر معناداری در عملکرد مغز افرادی که فیدبک غیرواقعی دریافت کردند، ایجاد نشده است. این بررسی نشان داد که نوروفیدبک عملکرد شبکه حالت پیش فرض مغز (DMN) را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نکته مهم این است که در اختلالاتی نظیر افسردگی، پارکینسون و سکته مغزی عملکرد شبکه DMN آسیب می‌بیند. محقق IDOR ، دکتر تئو مارینز ، همکار این مطالعه توضیح داد: “ما می دانستیم که مغز توانایی شگفت انگیزی برای ارتقای عملکرد خود دارد ، اما مطمئن نبودیم که بتوانیم این تغییرات را خیلی سریع مشاهده کنیم.” مطالعات نشان داده است که این روش راهی برای تنظیم عملکرد مغز ارائه می دهد. این روش ممکن است به بیماران مبتلا به درد مزمن و افسردگی نیز کمک کند تا وضعیت خود را کنترل کنند. “این مطالعه نشان داد که نوروفیدبک را می توان ابزاری قدرتمند برای تغییر عملکرد مغزی در نظر گرفت.”


بیشتر بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *