اضطراب و افسردگی در طول قرنطینه COVID-19
2021-11-03ارزیابی تأثیر rTMS در پیشگیری از میگرن در بیماران مقاوم به درمان
2021-11-10امواج مغزی در کودکان مبتلا به بیماری های انگلی روده ای و کودکان مبتلا به بیش فعالی
بیماریهای انگلی رودهای علاوه بر مشکلات جسمانی خاصی که ایجاد میکند، از نظر روانی هم باعث نقصهای شناختی مشابه با کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی میشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش امواج مغزی در تمایزگذاری کودکان مبتلا به بیماریهای انگلی رودهای و کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی صورت گرفته است. نمونهگیری از بین کودکان مقطع ابتدایی، شامل ۱۲۰ کودک در گروههای ۴۰ نفری از کودکان سالم، مبتلا به اختلال نقص توجه/بیشفعالی و انگلی رودهای به صورت هدفمند صورت گرفته است.
نتایج
ابزارهای پژوهش شامل مصاحبه تشخیصی، مقیاس درجهبندی Conners-فرم گزارش والدین، ثبت امواج مغزی توسط دستگاه Procamp دوکاناله در ناحیه FCZ و تستهای انگلی بوده است. یافتهها نشان داد که ضرایب لجستیک موج تتا در امواج مغزی در کودکان مبتلا به بیماری انگلی رودهای و بیش فعالی معنادار است.همچنین کودکان سالم و کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی با ۸۵ درصد، بیشترین صحت را در پیشبینی داشتهاند و کودکان مبتلا به بیماری انگلی روده ای با ۵/۵۲ درصد، دومین رتبه صحت در پیشبینی را دارند و بر اساس مدل پیشنهادی به درستی طبقهبندی شدهاند. بیماریهای مرتبط با انگلهای رودهای همانند اختلال نقص توجه/بیشفعالی دارای الگویی از افزایش موج تتا هستند.
بدیهی است زمانی که امواج مغزی اختلال بیش فعالی و بیماری انگلی روده ای مشابه باشد، علائم رفتاری هم میتواند با هم همپوشانی داشته باشد و در صورت عدم بررسی دقیقتر میتواند منجر به اشتباه در ارزیابی و تشخیص گردد. بنابراین تشخیص و ارزیابی دقیق اینگونه بیماری ها به جلوگیری از پیشرفت بیماری و درمان زودهنگام برخی از علائم شناختی و رفتاری آن ها کمک کند. در این راستا ابزارهای دقیق تشخیصی من جمله نقشه مغزی می تواند کمک کننده باشد.
مطالب مرتبط: بیش فعالی و کمبود توجه(ADHD) , نقشه مغزی(QEEG)
منبع :
Toreyhi S, Vahedi S, Tabatabaei S M, Hadighi R. The role of brain waves in distinction children with intestinal parasite diseases and attention-deficit/hyperactivity disorder in Karaj. Advances in Cognitive Sciences. 2021; 23 (2) :59-71