سکته مغزی یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. اختلال عملکرد که منجر به عملکرد ضعیف در «فعالیتهای روزمره زندگی» میشود، در میان بازماندگان سکته مغزی شایع است. روش توانبخشی کنونی، در بهبود ک عملکرد، قدرت عضلانی و تواناییهای شناختی (از جمله عدم توانایی در درک فضایی) پس از سکته مغزی تاثیر محدودی دارد، اما یک درمان کمکی برای توانبخشی سکته مغزی ممکن است تحریک غیرتهاجمی مغز توسط تحریک جریان مستقیم ترانسکرانیال (tDCS) برای تعدیل تحریکپذیری قشر مغز باشد، بنابراین عملکرد روزمره، قدرت عضلانی و تواناییهای شناختی (از جمله عدم توانایی در درک فضایی)، از کار افتادگی و عوارض جانبی را در افراد پس از سکته مغزی بهبود بخشد.
مطالعه حاضر به بررسی اثر تحریک فراجمجمه(tDCS) برای بهبود عملکردهای شناختی و فعالیت های روزانه افراد پس از سکته پرداخته است.در این مطالعه۳۲ نفر انتخاب شده است که بالای ۱۸ سال بودند. پس از انجام آزمایشات محققین دریافتند که عملکرد این افراد پس از دریافت تحریک (tDCS)بهبود یافته است.بنابراین این روش درمانی برای بهبود عملکردهای شناختی و جسمانی و هم چنین فعالیت های روزانه برای افراد دچار سکته پیشنهاد می شود.
منبع : Elsner, B., Kugler, J., Pohl, M., & Mehrholz, J. (2016). Transcranial direct current stimulation (tDCS) for improving activities of daily living, and physical and cognitive functioning, in people after stroke. The Cochrane Library..
بیشتر بدانید