تغییرات موجود در نوار مغزی بیماران دچار کرونا (COVID-19)
2021-04-10توانبخشی شناختی و عصبی بیماران مبتلا به HIV
2021-04-22تاثیر ارزیابی عصب-شناختی برای کودکان ADHD در بهبودی مشکلات تحصیلی
هدف: این مطالعه اثربخشی ارزیابی عصب-شناختی بر مشکلات تحصیلی(AET) برای کودکان دارای اختلال ADHD را برسی کرد. کمبود توجه و تمرکز، پرتحرکی، رفتارهای ناگهانی و غیر قابل پیش بینی، تمایل به رفتارهای پرخطر،کم خوابی و بی قراری از بارزترین نشانههای کودکان بیش فعال است.بارزترین پیامد این اختلال در سنین پایینتر، افت عملکرد تحصیلی، طرد از محیط مدرسه و اجتماع و اختلال سلوک میباشد.
در بزرگسالان نیز این اختلال سبب بروز مشکلاتی در رابطه با شغل، مشکلات ارتباطی، تخلفات رانندگی،سو مصرف مواد،تعارضات شغلی-زناشویی و چاقی میشود.
رویکردهای آموزش حافظه فعال،کنترل مهاری و توجه(از طریق فعالیت الکتریکی مغز) را مورد هدف قرار داد.برای ارزیابی اثر بخشی درمان دو کودک بیش فعال تشخیص داده شده در دو محیط یادگیری از یک طرح معکوس با پیگیری دو هفته ای استفاده شد. همچنین از مشاهدات مستقیم برای جمع آوری رفتارهای مربوط به تحصیلات استفاده شد.
یافته ها: بهبودی رفتارهای مورد انتظار هنگام تمرین و همچنین کاهش فعالیت حرکتی خارج از تمرین در هر دو دانش آموز مشاهده شد.
نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که استفاده از ارزیابی شناختی در انتخاب روش درمانی مناسب برای حل مشکلات تحصیلی کودکان ADHD مؤثر میباشد.
مطالب مرتبط: روش درمانی با اثرات ماندگار برای ADHD، بیش فعالی(ADHD)