افسردگی و ADHD
رابطه‌ی مستقیم افسردگی و ADHD
2021-07-14
افسردگی اساسی(MDD)
افسردگی اساسی(MDD) و درمان آن با rTMS
2021-07-31

اثرات tDCS بر روی ویژگی های شبکه مغز در طول پیری فیزیولوژیکی:

انسانها طی روند پیری از نظر فیزیولوژیک، بیولوژیک و روانشناختی تغییرات زیادی نشان میدهند. بعضی از این تغییرات ممکن است در راستای افزایش توانایی افراد و القای هومئوستاز باشد و بعضی دیگر ممکن است اینگونه نبوده و باعث بروز برخی اختلالها در فعالیت ارگانها گردد. افزایش سن و تغییرات متعاقب آن، ریسک فاکتور مهمی برای بیماریهای رایج نورودژنراتیو مانند اختلال شناختی خفیف، بیماری آلزایمر (AD)، بیماری عروق مغزی و پارکینسون محسوب می شود. یکی از مشکلاتی که در روند پیری حائز اهمیت می باشد، تغییرات شبکه مغزی می باشد. برای پیشگیری و درمان این روند درمان های مختلفی وجود دارد.

در حال حاضر، تکنیک های تحریک مغزی غیر تهاجمی، مانند تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای (TDCS) به عنوان ابزار درمانی که قادر به تعدیل عملکردهای شناختی درمغز، تاثیر روی ویژگی های شبکه مغزی و…به هنگام پیری دارد، پیشنهاد می شود. در همین راستا محققین اروپا به بررسی اثربخشی تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای ( TDCS )، بر روی شبکه های مغزی در پیری پرداخته اند. بدین منظور روی تعدادی افراد این درمان با پروتکل های خاص خود انجام شده که قبل و بعد درمان از افراد EEG گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که اکثر افراد بهبودی و تقویت را تجربه کرده اند. بنابراین برای پیشگیری از ضعف عملکردهای شناختی و تغییرات شبکه های مغزی در طول سالمندی می توان از این درمان ها کمک گرفت.


مطالب مرتبط: tDCS ، درمان پارکینسون با tDCS

منبع : Vecchio, F., Miraglia, F., Rodella, C., Alù, F., Miniussi, C., Rossini, P. M., & Pellicciari, M. C. (2021). tDCS effects on brain network properties during physiological aging. Pflügers Archiv-European Journal of Physiology, 473(5), 785-792.‏

بیشتر بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *