درمان درد های مزمن با نورورفیدبک
درمان درد های مزمن با نوروفیدبک
2020-07-21
تروما و کاهش عملکرد های شناختی در بزرگسالان
تروما و کاهش عملکرد های شناختی در بزرگسالان
2020-09-05

اثربخشی نوروفیدبک بر روی عملکردهای شناختی بیماران مبتلا به آلزایمر

همگی می‌دانیم با بالا رفتن سن، کم کم توانایی‌های ذهنی و جسمی افراد کاهش پیدا می کند. مغز هم مانند سایر قسمت‌های بدن به مرور زمان دچار تغییر، تحلیل و فرسودگی می‌شود. آلزایمر شایع‌ترین نوع “زوال عقل”  است. این بیماری یکی از مشکلات شایع دوران سالمندی است .در بیماری آلزایمر به دلیل از بین رفتن برخی از سلول‌های عصبی، مسیرهای حافظه در مغز دچار اختلال شده و در نتیجه باعث بروز علائمی از جمله از دست دادن حافظه، قدرت قضاوت و استدلال و تغییرات مهم رفتاری در شخص می‌شود. آلزایمر بیماری است که هیچ راه درمان قطعی تا امروز برای آن پیدا نشده و تمامی روش‌های درمانی آن تنها کمی جلوی روند پیشرفت این بیماری را می گیرد. درمان آلزایمر با نوروفیدبک نیز راهی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر و کنترل روند پیشروی آن است.

در پژوهش حاضر محققان با استفاده از نقشه مغزی دریافتند که بیماران مبتلا به آلزایمر میزان بیشتری از فعالیت تتا را نسبت به افراد مسن عادی دارند. بنابراین محققین به بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر روی عملکردهای شناختی روی بیماران مبتلا به آلزایمر پرداخته اند. این مطالعه روی تعدادی از بیماران آلزایمر که سن آن ها بین ۶۱ تا ۹۰ بود انجام شد. نتایج نشان می‌دهد که نوروفیدبک باعث تقویت عملکردهای شناختی این بیمارن من جمله حافظه ، تمرکز و… شده است و اثر پایداری از خود به جا گذاشته است. نوروفیدبک روش درمانی است که با آموزش و شرطی کردن مغز سعی در بهبود اختلالات مغزی دارد. بنابراین مطالعات نشان می دهد بعد از شروع این بیماری درمان آلزایمر با نوروفیدبک به طور منظم می تواند، بیماری را تا چندسالی به تعویق اندازد.


منبع : Luijmes, R. E., Pouwels, S., & Boonman, J. (2016). The effectiveness of neurofeedback on cognitive functioning in patients with Alzheimer’s disease: Preliminary results. Neurophysiologie Clinique/Clinical Neurophysiology, 46(3), 179-187.

بیشتر بدانید

1 دیدگاه

  1. Lonnie Storms گفت:

    Your content is impressive, it’s not surprising you have such a readership.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *